top of page

Bonden på Framnes Gård er meg, Solveig Lilletvedt, f 1967. Jeg har bodd her hele livet, og visste tidlig at jeg skulle drive gården videre etter mine foreldre, på en eller annen måte. På 1970-80 tallet ble det produsert 100 tonn melk her hvert år, og mange tonn kjøtt. I 1998 startet jeg samarbeidet med Bergen kommune og fikk mine første medhjelpere på gården innen det som nå kalles Inn på Tunet. Etterhvert har vi rustet opp gården med bygninger og mange slags dyr, og tar i mot både barnehager og andre grupper som ønsker seg en annerledes opplevelse! 

På fritiden (skulle man tro en bonde har slikt?) får jeg tid til litt bueskyting, heldigvis trener vi på en mark her på gården! 

Her ser dere moren min, Hanne Sofie, f 1943 (det skulle du ikke tro, nei!) Hun er bare helt rå, kjører traktor, motorsag, og lager helt fantastisk deilig solbærgele! Hun er glad for å delta hver dag på gården, men avogtil stikker hun av på cruise til andre siden av jordkloden. Håper ikke hun treffer en cool kis der, da! Helt uunnværlig!

Her ser dere gutten min, Eivind, og mannen min, Niels. Eivind er en grei og trivelig fyr født i 2005, og ble raskt en favoritt blant dyrene, ser du. Allerbest liker han seg ute, og når han og Niels finner på speider-ting sammen. Når Niels vil ha litt egen-tid, reiser han til broren i Danmark og seiler sin egen sjø. Ellers å finne på sykkelen til og fra jobben.

bottom of page